Kongres Persekutuan Perjudian di Berlin: Peraturan Perjudian Quo Vadis? – Bahagian 2
toto

Kongres Persekutuan Perjudian di Berlin: Peraturan Perjudian Quo Vadis? – Bahagian 2

Antara pakar yang bercakap di kongres persekutuan semalam mengenai permainan ialah Prof. Michael Rotert dari Verband der Internetwirtschaft e. V. Menurut Prof. Rotert, terdapat keperluan yang besar untuk penambahbaikan data pengeluaran macau dalam banyak bidang perundangan perjudian.

Peraturan itu mesti direka mengikut undang-undang dan pasaran. Cukai kemasukan sebanyak 5.3% sahaja akan menggagalkan rancangan untuk membuka dan meliberalisasikan pasaran permainan.

Peraturan perjudian di Jerman: Penambahbaikan diperlukan segera
Prof. Diputar

Menurut Prof. Rotert, Perjanjian Negeri mengenai Perjudian perlu diperbaiki. (Imej: CasinoOnline.de)
Peraturan perjudian di Jerman: Penambahbaikan diperlukan segera
Keperluan terbesar untuk penambahbaikan adalah dalam perlindungan data di kawasan dalam talian. Prof. Rotert menyifatkan sistem penilaian perjudian merentas desa (LUGAS) dan fail penyekat OASIS, yang bertujuan untuk memantau had deposit, sebagai dipersoalkan.

Prof. Rotert juga mengkritik peraturan mengenai permainan selari:

Mengapa saya sebenarnya mahu menghalang permainan selari? Jika [pemain] perlu mendeposit setiap kali dan deposit didaftarkan setiap kali, maka saya hanya boleh mendepositkan had tertentu dan itulah penghujung rupa bumi. Dan Totobet SGP kemudian [pemain] mempunyai masa menunggu di mana-mana di antaranya. Mengapa saya memerlukan fail aktiviti apabila saya dapat melihat dalam fail had, aha, ia telah mencapai hadnya, kini tiba masanya untuk ditutup?

Data yang disimpan dua kali berisiko hilang. Fail tidak dapat menghalang permainan dalam talian dan luar talian selari.

Saya boleh duduk di arked, bermain dalam talian melalui telefon bimbit saya dan juga memasukkan syiling kiri dan kanan.

Terlalu banyak data pelanggan yang sensitif
Satu lagi topik hangat ialah fail kunci. Pemain yang disekat tidak boleh mendapatkan akses kepada pembekal berlesen. Beberapa data akan diproses di sana, termasuk nama dan identiti alias, tetapi juga gambar, dokumen peribadi dan sebab dan tempoh sekatan.

Ini adalah data kesihatan yang sangat layak dilindungi dan tertakluk pada keperluan undang-undang yang ketat. Walau bagaimanapun, GlüStV tidak mematuhi perkara ini. Data disimpan di beberapa tempat, tetapi tiada siapa yang tahu dengan tepat apa yang berlaku padanya.

Maklum balas positif pada butang panik

Walau bagaimanapun, pakar perlindungan data juga melihat beberapa aspek positif spesifikasi. Ini termasuk butang panik yang mesti disepadukan oleh semua Keluaran Sydney penyedia perjudian terkawal pada platform mereka. Butang panik ini sejak itu telah menemui banyak pembekal asing.

Prof. Rotert membuat kesimpulan bahawa fail aktiviti harus digunakan untuk menghalang orang ramai daripada bermain terlalu banyak. Walau bagaimanapun, 99% daripada peserta permainan tidak menunjukkan tingkah laku permainan yang bermasalah.

Oleh itu, begitu banyak fail tidak diperlukan. Sebaliknya, peraturan yang disertakan dalam Perjanjian Negeri mengenai Perjudian terlalu banyak mengganggu hak asas dan kebebasan pemain.

Bahagian 3 mengandungi hala tuju yang boleh diambil oleh peraturan perjudian di Jerman, cara industri menilai perjanjian negeri dan jangkaan yang diletakkan pada peraturan perjudian pada masa hadapan .